Köp ditt löpband online!

Köpa löpband

Checklista för alla som ska köpa löpband
Om du har bestämt dig för att köpa löpband är det inte alltid en så lätt match som man kanske kan tro, eftersom det finns en hel del saker man bör tänka på för att valet av löpband ska bli så bra som möjligt.

Till att börja med är det bra om du redan innan du börjar titta på olika modeller bestämmer dig för hur, hur ofta och vem som ska använda löpbandet när det är köpt. Allt detta påverkar nämligen vilken den bästa modellen för just dig är.


>> Se hela sortimentet av löpband här <<


När du vet detta blir valet mycket lättare att göra, och då är det som du främst ska titta på:

Motorn
Man kanske inte tänker på att motorn är så viktig när man ska köpa löpband, men så är faktiskt fallet eftersom rätt motor gör att träningen går bättre, och löpbandet håller längre. När det gäller detta är det främst de så kallade hästkrafterna och specifikationerna man ska välja mellan. Ju oftare och ju längre åt gången du planerar att använda löpbandet, desto fler hästkrafter bör motorn ha, som tumregel. Om du är tung är det också bättre med en mer kraftfull motor än om du är väldigt lätt i vikten.

Själva löpbandets storlek
Idag säljs det nämligen löpband där själva bandet som man löper på är förhållandevis smalt. Detta gör dock löpbandet mindre bekvämt att använda, framför allt om man ska springa på det. Att köpa löpband med ett bredare band kan dock göra löpbandet mer svårplacerat där hemma, så detta är ett viktigt beslut var och en bör göra själv: Att ställa komforten mot platsbrist, och sedan besluta efter det.

Möjlig lutning
Om man vill träna lite hårdare och mer effektivt är det bra om det går att luta löpbandet något. Denna möjlighet finns idag på de flesta löpband, men exakt hur mycket man kan luta bandet varierar något.

Hur stabilt löpbandet är
Stabilitet är nämligen otroligt viktigt när det gäller löpband, både för komfortens och säkerhetens skull. Välj därför aldrig ett löpband som känns rangligt eller vekt, det tjänar man aldrig på i längden.

Kontrollpanelen på löpbandet
Det bör vara enkelt att använda, innehålla allt du behöver (så håll utkik efter extra funktioner och liknande om du behöver det!) samt vara lätt att komma åt under bruk. Gällande detta så finns det väldigt många olika sorters kontrollpaneler på marknaden idag, så välj en som passar ditt eget tycke och smak.

Vart löpbandet ska ställas?

Har du någon bra plats för ditt löpband
Om du har ont om plats, måste du välja en mindre modell, fast den kanske inte är lika effektiv som en större, mer avancerad modell. Undvik dock helst hopfällbara modeller, fast de kanske känns lockande om man bor litet, de är sällan lika stabila och bra som stationära modeller och dessutom glömmer man ofta bort att träna om man ställer undan löpbandet för jämnan. Att hela tiden se löpbandet brukar istället öka motivationen för att träna för de flesta.

Ljudnivå
Ljudnivån på olika löpband varierar nämligen en hel del. Fundera därför på hur viktigt det är för dig att löpbandet är tyst. Detta är jätteviktigt för en del, medan en del kan tänka sig att leva med lite högre ljud. Var dock beredd på att få betala mer om du absolut vill ha en mycket tyst modell.
Författare:


Hur effektivt anser du att löpträning på löpband är? Lägg din röst, där 10 stjärnor avser mycket effektiv träning:

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 9.8/10 (6 votes cast)
Köpa löpband, 9.8 out of 10 based on 6 ratings
Köp online